voetbalzone

Kritiek op De Boer: 'De verkeerde keuze? Achteraf kun je dat wel zeggen'

Bart Kruyt09 nov 2015, 06:40
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2015, 06:40
Advertentie

Frank de Boer heeft zijn vaste spits voor Ajax nog niet gevonden. Yaya Sanogo is het in ieder geval niet; Arek Milik staat er beter op, maar ook hij geniet niet het volste vertrouwen van zijn coach. Zondag probeerde De Boer het tegen Feyenoord weer eens met Davy Klaassen in de punt van de aanval, maar dat pakte niet zoals gewenst uit. Na rust keerde hij terug op het middenveld.

voetbalzone

Klaassen stond eerder dit seizoen tegen Celtic al in de spits, maar ook dat werd geen succes. “Deze speelwijze werkt alleen als je goed positiespel speelt, maar dat was vandaag (tegen Feyenoord, red.) niet het geval”, zei de aanvoerder van Ajax in het Algemeen Dagblad. “De verkeerde keuze? Achteraf kun je dat wel zeggen. Toen Milik erin kwam, merkte je meteen het verschil.”

Het is duidelijk dat Klaassen liever op het middenveld speelt, maar de aanvoerder van Ajax denkt dat De Boer dat ook wel weet. “Hij heeft er goed over nagedacht en hij heeft hier voor gekozen. Zoals ik al zei: het is ook vaak goed uitgepakt”, bleef Klaassen toch nog diplomatiek. Als vooruitgeschoven middenvelder was hij verantwoordelijk voor de 1-1 in de Klassieker, wat het slotakkoord betekende.

Bezig met laden …