voetbalzone

Kritiek op Deschamps: ‘Dat frustreert en werkt contraproductief’

Gijs Freriks13 jun 2016, 19:34
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2016, 19:34
Advertentie

De nationale ploeg van Frankrijk begon het EK vrijdagavond prima met een 2-1 overwinning op Roemenië, maar Paul Pogba kon zich niet echt onderscheiden en werd ook na 77 minuten naar de kant gehaald door Didier Deschamps. Emmanuel Petit vindt dat Pogba meer vrijheid moet krijgen.

/

“We stellen Pogba niet op om onze cijfers in verdedigend opzicht te verbeteren. Hij heeft al het talent, net als Antoine Griezmann, om de Franse ploeg verder te helpen. Bij Juventus speelt hij geweldige wedstrijden, maar wordt hij anders gebruikt. Als een speler het gewend is om bepaalde vrijheden te krijgen en je hem vervolgens strikte opdrachten meegeeft, dan frustreert hem dat en dan werkt het contraproductief”, aldus Petit.

“Ik verwacht meer in aanvallend opzicht en we hebben Pogba dan ook nodig om wedstrijden te winnen”, aldus Petit, die de vergelijking trekt met Ivan Rakitic en Luka Modric van Kroatië. “Zij komen in de aanval, in de defensie, op links, op rechts. Bij balbezit krijgen ze vrijheid en die moet Pogba ook krijgen. Bovendien is het Pogba’s vertrouwde positie niet om op rechts te spelen”, besluit de oud-international.

Bezig met laden …