voetbalzone

Kritiek op Feyenoorder: ‘Het leek alsof hij een zak zand op de rug droeg’

Gijs Freriks13 dec 2015, 22:15
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 22:15
Advertentie

Feyenoord leed zondagmiddag puntenverlies bij FC Groningen (1-1), maar staat nog altijd op een keurige tweede plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt slechts twee punten, maar Jan Everse denkt niet dat de Rotterdammers aan het einde van het seizoen met de schaal in de handen staan.

voetbalzone

De trainer in ruste zet zijn geld op PSV, ondanks dat de regerend kampioen eveneens morste tegen Roda JC Kerkrade. Het voetbal van Feyenoord vindt hij ‘niet zo geweldig’, zo vertelt hij in de voetbaltalkshow FC Rijnmond van regiozender RTV Rijnmond: “We zeggen al jaren dat het positiespel niet goed is. Als je achterin in balbezit bent, dan moet je eigenlijk vijf á zes bewegende spelers zien.”

“Dat zie je niet, want er wordt nauwelijks bewogen. Het positiespel is heel statisch. Dat moet naar een beter niveau.” Over Michiel Kramer was Everse evenmin te spreken: “Hij liep erbij alsof hij een zak zand op zijn rug droeg. Een spits van Feyenoord moet bewegen om aan voetballen te komen. Hij staat met zijn hand omhoog en loopt weg, maar hij doet niks om de ploeg te laten voetballen.”

Bezig met laden …