voetbalzone

Kritiek op Guardiola: ‘Dat flik je Robben niet voor 80.000 man’

Erik van Dam19 okt 2013, 19:18
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2013, 19:18
Advertentie

Stefan Effenberg denkt dat Josep Guardiola zaterdag een fout beging, door Arjen Robben terug te fluiten bij het nemen van een strafschop. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd Bayern München - FSV Mainz 05 mocht de thuisclub aanleggen voor een penalty. Robben pakte de bal en liep ermee naar de stip, totdat hij achter zich stemmen hoorde die hem terugriepen.

/

Op bevel van trainer Guardiola nam Thomas Müller de elfmetertrap en dat zinde Robben niets. Kwaad gooide hij de bal weg en liep hij bij de stip vandaan. Stefan Effenberg, in het verleden zelf jarenlang speler van Bayern München, vindt dat Guardiola te ver ging. “Zoiets flik je iemand niet voor het toeziend oog van 80.000 man”, zegt de oud-middenvelder van de recordkampioen bij Sky.

“Robben liep met de bal naar de stip, was ervan overtuigd dat hij ‘m ging nemen. En dan zegt de trainer min of meer als een leraar niet jij, maar Thomas Müller. Het is een vervelende situatie. Zulk soort beslissingen moet je wel goed kunnen beargumenteren, je kunt hier niet wegkomen met de opmerking dat je de trainer bent en dat jij beslist.”

Bezig met laden …