voetbalzone

Kritiek op Kuipers: 'Het is idioot dat er geen drinkpauzes zijn ingelast'

Bart Kruyt15 jun 2014, 07:30
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2014, 07:30
Advertentie

Björn Kuipers is zijn eerste wedstrijd op het WK zonder al teveel problemen doorgekomen. De scheidsrechter uit Oldenzaal floot goed tijdens het treffen tussen Italië en Engeland, maar kreeg na afloop toch te maken met wat kritiek. Kuipers had toestemming om drinkpauzes in te lassen, maar liet gewoon verder spelen. Daar was Cesare Prandelli het niet mee eens.

In Manaus, in het Amazoneregenwoud, was het behoorlijk warm. "Het is idioot dat er geen drinkpauzes zijn ingelast", bromde Prandelli. "We moesten ons tempo wel laag houden, het was onmogelijk om constant met dezelfde intensiteit te spelen." Ook Steven Gerrard, aanvoerder van Engeland, had last van de hitte: "Het was warm, broeierig. Ook het veld was niet in orde, heel erg droog. Maar dit zijn excuses, Italië was gewoon heel goed." Engeland verloor met 2-1.

Mario Balotelli maakte na rust het winnende doelpunt. "Ik ben heel erg blij, dit is een speciaal gevoel", zei de aanvaller, die zijn Belgische vriendin Fanny Neguesha onlangs ten huwelijk vroeg. "Dit is fantastisch op mijn eerste WK. Ik draag deze zege op aan mijn toekomstige vrouw, mijn familie en mijn vrienden."

Bezig met laden …