voetbalzone

Kritiek op Mourinho na harde woorden: ‘Coach moet ook psycholoog kunnen zijn’

Robin Bruggeman10 nov 2016, 11:25
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2016, 11:25
Advertentie

Chris Smalling en Luke Shaw waren onder Louis van Gaal normaal gesproken vaste waarden, maar de twee verdedigers hebben de woede van José Mourinho over zich afgeroepen. Het duo meldde zich bij de coach als niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen Swansea City en de Portugees verweet hen daarna mentale hardheid te missen en stelde dat zij niet alles wilden geven voor het team.

/

Die woorden aan het adres van Smalling en Shaw zijn Mourinho op kritiek komen te staan van Gordon Taylor, de voorzitter van de Engelse spelersvakbond: “Ik was teleurgesteld door die uitspraken over twee spelers met een respectvolle carrière. Zij hebben persoonlijke problemen, waar ik verder niet op in ga, maar een manager moet soms ook een psycholoog kunnen zijn. Je kan niet iedere speler in je team op dezelfde manier behandelen en beoordelen, een manager moet dat weten”, vertelt hij aan Sky Sports.

Mourinho, die wel blij was met het spel van de teruggekeerde Phil Jones, is nu naar verluidt van plan om het team flink op de schop te gooien. De voorbereiding liep met een afgelaste oefentrip naar China niet zoals gewenst en de fitheid van de spelers over het algemeen valt hem tegen, zo weet de BBC te melden.

Bezig met laden …