voetbalzone

Kritiek op Song: 'Hij draaide verkeerd en had moeite met zijn passing'

Bart Kruyt07 dec 2013, 11:02
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2013, 11:02
Advertentie

De toekomst van Alex Song lijkt niet bij Barcelona te liggen. De middenvelder maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Arsenal, maar is er niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren bij de Spaanse topclub. In de media wordt Song al veelvuldig in verband gebracht met een vertrek en Gerardo Martino vond de middenvelder vrijdag ook tekort schieten tegen Cartagena.

/

Song kreeg in de bekerwedstrijd tegen de derdeklasser (1-4 zege) weer eens speelminuten, maar kon Martino niet bekoren. "Spelen als een defensieve middenvelder is niet hetzelfde als een gewone of aanvallende middenvelder", zei de coach van Barcelona. "Hij heeft ook goede dingen gedaan, maar vaak draaide hij verkeerd en had hij bij zijn passing moeite met het vinden van een tweede, alternatieve optie."

De 26-jarige Song speelde tot dusver 27 competitiewedstrijden voor Barcelona, waarvan 7 in het lopende seizoen, onder Martino. De coach liet hem vijf keer in de basis beginnen, maar toch zijn er veel geruchten dat Martino Song wil vervangen. Het contract van de middenvelder uit Kameroen loopt nog tot medio 2017 door.

Bezig met laden …