voetbalzone

Kritiek op transfers Belgische internationals: ‘Wat een slechte timing’

Erik van Dam30 jun 2016, 11:57
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2016, 11:57
Advertentie

België is al tot de kwartfinales gekomen op het EK 2016, maar het verblijf van de ploeg in Frankrijk betekent ook dat transfers in principe even geparkeerd worden. Toch gaat dat niet helemaal op, want Thomas Meunier en Michy Batshuayi kregen tijd en gelegenheid voor een gesprek en een medische keuring bij respectievelijk Paris Saint-Germain en Chelsea. Niet iedereen vindt dat even verstandig.

/

Oud-international Marc Degryse ergert zich eraan, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Dat Thomas Meunier mét medeweten en de toestemming van de bondscoach op zijn vrije dag naar Parijs mag reizen om met PSG te praten en dat Michy Batshuayi voor Chelsea vandaag medische testen mag afleggen in Bordeaux: ik kan dat niet appreciëren. Wat een slechte timing”, vindt de oud-PSV’er.

Degryse stelt dat het Belgisch elftal de prioriteit moet hebben boven de toekomst van de spelers in clubverband: het individuele belang mag niet voorop staan. Bondscoach Marc Wilmots had niet zo’n moeite met Batshuayi’s medische keuring bij Chelsea. “Olympique Marseille heeft mij om toestemming gevraagd en ik heb zelfs zijn taxi naar het ziekenhuis betaald. Hij was op tijd weer terug”, aldus Wilmots.

Bezig met laden …