voetbalzone

Kritiek op Van Gaal: ‘Hij is veel beter dan sommige United-spelers’

Daniel Cabot Kerkdijk02 dec 2014, 06:30
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2014, 06:30
Advertentie
voetbalzone

Wilfried Zaha speelt dit seizoen op huurbasis voor Crystal Palace, nadat afgelopen zomer duidelijk werd dat hij bij Manchester United niet in de plannen van Louis van Gaal voorkwam. David Moyes, de voorganger van Van Gaal, gaf bijna een jaar geleden ook groen licht voor een verhuur. De aanvaller speelde in 2013/14 zes maanden voor Cardiff City.

Hoewel Zaha dit seizoen slechts zes Premier League-duels speelde en alleen in zijn eerste optreden een doelpunt maakte, is Neil Warnock onder de indruk van de capaciteiten van de 21-jarige aanvaller. De manager van the Eagles is van mening dat Zaha in de zomer van 2013 te snel de overstap naar Old Trafford maakte. “Maar het is moeilijk om ´nee’ te zeggen. Het is nu aan Wilfried om te bepalen hoe ver hij kan komen in zijn loopbaan.”

“Niemand anders kan daar invloed op hebben en daar moet hij voordeel uithalen. Ik praat veel met Wilfried. Laatst speelden we tegen United en ik vind dat hij veel beter is dan sommige United-spelers”, verzekert Warnock, die op Old Trafford met 1-0 onderuit ging. “Het lijkt erop dat trainers een beetje meer vertrouwen hebben in voetballers als ze deze zelf hebben gehaald. Maar ik denk dat Wilfried in bepaalde aspecten ook moet veranderen als hij een topspeler wil worden. Daar werkt hij momenteel hard aan.”

Bezig met laden …