voetbalzone

Kritiek van Cocu sorteert effect: ‘Zeg niet dat hij al in absolute topvorm is'

Daniel Cabot Kerkdijk24 sep 2016, 07:12
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2016, 07:12
Advertentie
/

Phillip Cocu was eerder deze maand niet tevreden over de vorm die Jetro Willems liet zien. De 22-jarige linksback moest keihard gaan werken om weer op zijn oude niveau te komen, zo oordeelde de oefenmeester van PSV. Cocu is tevreden over de manier waarop Willems met de kritische noot van zijn trainer is omgegaan.

In de optiek van Cocu heeft Willems de stijgende lijn te pakken, ook op de training. "Dan heb ik het over op de uitvoering letten, dezelfde gretigheid in de training leggen als in de wedstrijden, de tactische momenten volledig benutten, maar ook over de invulling van de programma’s die naast de reguliere trainingen lopen", zo maakt de trainer duidelijk.

Cocu vindt dat Willems daar zodoende goed mee bezig is, maar het kan altijd beter. "Ik zeg niet dat Jetro al in zijn absolute topvorm zit, maar ik vind hem wel een betere indruk maken. Hij is er absoluut mee aan de slag gegaan en dat is altijd de basis." Willems miste de volledige eerste helft van het vorige seizoen door een knieblessure, die hij opliep in de voorbereiding. Na zijn rentree wist de linksback nooit meer het hoge niveau te halen uit zijn eerste jaar als kampioen van Nederland.

Bezig met laden …