voetbalzone

Kritische Lehmann weigert boete te betalen aan Stuttgart

Erik van Dam12 dec 2009, 12:27
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2009, 12:27
Advertentie

Jens Lehmann is vooralsnog niet van zins om gehoor te geven aan de straf die zijn club VfB Stuttgart hem vrijdag oplegde. De doelman sprak zijn afkeur uit voor de beslissing om trainer Markus Babbel aan de dijk te zetten en werd daarvoor beboet. “Ik accepteer de boete niet, dat heb ik aan de clubleiding verteld”, zegt Lehmann zaterdag in Bild.

/

Lehmann (40), die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Die Schwaben, had kritisch gereageerd nadat de club Babbel uit zijn ambt zette. "Er waren wat fans, de meeste van hen nog puber, die de club hebben beïnvloed bij het nemen van deze beslissing", zei de keeper over die beslissing. Stuttgart was daar niet van gediend en beboette hem snel.

“Iedereen mag zijn mening uiten, maar dat moet wel intern gebeuren”, liet voorzitter Erwin Staudt al snel weten. “De uitlatingen van Jens Lehmann zijn schadelijk voor de club en daarom niet te tolereren.” Het is nu de vraag welke reprimande de club wil nemen, nu Lehmann weigert de aan hem opgelegde boete in de clubkas te storten.

Bezig met laden …