voetbalzone

‘Kroaten spelen beter in nationale ploeg, anders dan Messi en Ronaldo’

Peter Nusselder18 jun 2012, 17:30
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2012, 17:30
Advertentie

Kroatië heeft plaatsing voor de kwartfinale op het EK nog in eigen hand, maar staat maandagavond wel voor de loodzware opgave om in ieder geval gelijk te spelen tegen titelverdediger Spanje. Aanvoerder Darijo Srna van de Kroaten heeft er echter vertrouwen in dat dit gaat lukken.

/

“We hebben 23 leeuwen in de selectie”, vertelde Srna tijdens een persconferentie aan de aanwezige reporters. “We zijn niet bang voor Spanje en hebben niet overdreven veel respect.” De dertigjarige voetballer van Shakhtar Donetsk laat weten dat hij en zijn landgenoten iets extra’s kunnen brengen als ze Kroatië vertegenwoordigen.

“Als je kijkt naar Lionel Messi, dan zie je dat hij voor Argentinië niet zo goed speelt als hij bij Barcelona doet. Hetzelfde geldt voor Cristiano Ronaldo, die speelt niet zo goed voor Portugal”, zegt Srna over de sterspeler van Real Madrid. “Maar bij Kroaten is dat anders, wij voetballen juist veel beter in de nationale ploeg dan dat we bij onze clubs doen. We zijn klaar om het gevecht aan te gaan.”

Bezig met laden …