voetbalzone

Kroaten woest op Stark na niet gegeven penalty: 'We zijn bestolen'

Bart Kruyt19 jun 2012, 10:30
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2012, 10:30
Advertentie

Voor Kroatië zit het EK in Oekraïne en Polen er op. De ploeg van Slaven Bilic had aan een 1-1 gelijkspel tegen Spanje voldoende gehad om de volgende ronde te bereiken, maar verloor met 0-1 van de titelhouder en werd uitgeschakeld. Toch waren er wel kansen geweest voor een Kroatisch doelpunt: Ivan Rakitic kopte van dichtbij op Iker Casillas en Kroatië had een penalty kunnen krijgen.

Na een klein halfuur spelen werd Mario Mandzukic hard naar de grond gehaald door Sergio Ramos, die met een wilde tackle de bal, maar ook zijn tegenstander raakte. Scheidsrechter Wolfgang Stark wees niet naar de stip en dat was volgens de Kroatische media een grote fout: "Scheidsrechter Stark heeft Kroatië uit het toernooi gegooid", zo schrijft de Kroatische krant Jutarnji list dinsdag bijvoorbeeld.

Televisiezender Nova omschreef het optreden van Kroatië als 'dapper en moedig' en vindt dat de ploeg van Slaven Bilic met trots op het toernooi mag terugkijken: "Dit was een scheidsrechterlijke dwaling", vond ook Nova. Ook de spelers van Kroatië waren echter boos op Stark: "We zijn bestolen", zo liet verdediger Vedran Corluka optekenen. Spanje en Italië gingen door in Groep C.


Bezig met laden …