voetbalzone

Kroatië-coach Bilic moet streep zetten door naam van steunpilaar Lovren

Peter Nusselder29 mei 2012, 15:02
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2012, 15:02
Advertentie

Het is Dejan Lovren niet gelukt om op tijd fit te raken voor het EK. De Kroatische verdediger van Olympique Lyon heeft nog te veel last van een enkelblessure om te kunnen spelen tijdens het toernooi om de Europese titel, en behoort dus niet tot de definitieve selectie van bondscoach Slaven Bilic.

/

Lovren is de opvallendste afwezige in de spelersgroep van Kroatië, waar ook doelman Goran Blazevic, rechtsback Sime Vrsaljko en aanvaller Nikola Kalinic te horen hebben gekregen dat zij er in Polen en Oekraïne niet bij zullen zijn. De 25-jarige Jurica Buljat van Maccabi Haifa maakt als vervanger van Lovren wel deel uit van de uiteindelijke EK-selectie van Bilic.

De Kroaten moeten proberen om ten koste van titelhouder Spanje, Italië en Ierland proberen om in Groep C bij de eerste twee te eindigen en op die manier de kwartfinale te bereiken. Voordat het EK op 10 juni geopend wordt tegen de Ieren, oefent Kroatië zaterdag nog eenmaal, tegen Noorwegen.

De volledige selectie:

Doel: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subasic (Hajduk Split), en Ivan Kelava (Dinamo Zagreb)

Verdediging: Vedran Corluka (Tottenham Hotspur), Ivan Strinic (Dnipro Dnipropetrovsk), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt), Domagoj Vida, Josip Simunic (beiden Dinamo Zagreb), Jurica Buljat (Maccabi tel Aviv) en Daniel Pranjic (Bayern München)

Middenveld: Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Ognjen Vukojevic (Dynamo Kiev), Ivan Rakitic (Sevilla), Tomislav Dujmovic (Dinamo Moskou), Niko Kranjcar, Luka Modric (beiden Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Ivan Perisic (Borussia Dortmund) en Ivo Ilicevic (Hamburger SV)

Aanval: Mario Mandzukic (VfL Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Shakhtar Donetsk), Nikica Jelavic (Everton), Ivica Olic (Bayern München).

Bezig met laden …