voetbalzone

Kroatië incasseert nieuwe domper en streept spits Olic weg voor EK

Erik van Dam04 jun 2012, 14:40
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2012, 14:40
Advertentie
/

Ivica Olic moet het EK aan zich laten voorbijgaan. De Kroatische bond deelt maandag via de officiële kanalen mee dat de aanvaller te geblesseerd is aan zijn dijbeen om de eindronde in Polen en Oekraïne te halen. De Kroaten moeten het nu zonder de 78-voudig international (vijftien goals) zien te redden tegen Spanje, Italië en Ierland.

Olic, die de voorbije drie jaar voor Bayern München uitkwam en na de zomer verder gaat in het shirt van VfL Wolfsburg, blesseerde zich afgelopen zaterdag tijdens de oefeninterland tegen Noorwegen. Hij kwam aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen, maar werd na 25 minuten weer geblesseerd gewisseld. Inmiddels is duidelijk dat de fysieke klachten te ernstig van aard zijn, om hoopvol te zijn voor het EK.

Bondscoach Slaven Bilic heeft Nikola Kalinic van Dnipro Dnipropetrovsk opgeroepen als vervanger van Olic. Kalinic staat op dertien interlands en vijf goals en scoorde afgelopen seizoen tien keer in de Oekraïense nationale competitie. Eerder moet bondscoach Bilic ook al Dejan Lovren wegstrepen; ook hij raakte geblesseerd.

Bezig met laden …