voetbalzone

Kroatië maakt indruk tegen Kameroen en treft mogelijk Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2014, 01:55
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 01:55
Advertentie

Kroatië heeft zich woensdag goed hersteld van de nederlaag op de openingsdag van het WK, tegen gastland Brazilië. De ploeg van bondscoach Niko Kovac zegevierde in Manaos met liefst 0-4 over Kameroen, dat zonder de geblesseerde Samuel Eto’o aantrad en na twee groepswedstrijden reeds is uitgeschakeld. Kroatië is mogelijk de tegenstander van Oranje in een eventuele knock out-fase.

voetbalzone

Het begin van Kameroen oogde veelbelovend, met leuke acties op de flanken, maar het leverde geen resultaat op. Kroatië daarentegen rondde de eerste kans meteen af, in de elfde minuut. Na een goede voorzet van Ivan Perisic bracht Ivica Olic het scorebord in beweging: 0-1. De veteraan was daarna dicht bij nog een doelpunt, maar Charles Itandje bleef een tweede tegentreffer bespaard.

Vlak voor rust incasseerde Kameroen een tweede domper. Alex Song liet zich gaan door Mario Mandzukic een flinke beuk in zijn rug te geven. De elleboogstoot van de middenvelder werd met een rode kaart bestraft en zodoende moest het team van Volker Finke met tien man verder. Vijf minuten voor rust gooide Perisic het duel al in het slot. Na een slechte uittrap van Itandje zette Perisic het op een rennen en rondde hij zijn individuele actie doeltreffend af.

Kameroen speelde daarna nog opportunistischer en incassereerde nog twee tegendoelpunten. Mandzukic, die vanwege een schorsing ontbrak tegen Brazilië, maakte er na een uur met een kopbal 0-3 van en aan de 0-4 ging een fout van Itandje vooraf. Komende maandag wordt duidelijk welke landen van Groep A tegen Nederland en Chili spelen: Brazilië, Mexico of Kroatië.


Bezig met laden …