voetbalzone

Kroatië ziet vierde basiskracht afhaken

08 sep 2009, 22:34
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2009, 22:34
Advertentie
Kroatië hoopt woensdag het eerste land te zijn die Engeland verslaat in deze WK-kwalificatiereeks, maar bondscoach Slaven Bilic weet dat het lastig zal worden. De keuzeheer zag na Luka Modric, Stipe Pletikosa en Vedran Corluka in Ivan Juric een volgende basiskracht afhaken. De middenvelder van Genoa liep een knieblessure op en is woensdag niet beschikbaar.

Bilic ziet het aantal mogelijkheden kleiner worden, maar houdt vertrouwen in een goede afloop. “Natuurlijk waren we al gehandicapt met de blessures van Luka en Stipe en de schorsing van Vedran”, zei de coach. “Het verlies van Ivan maakt de zorgen er niet lichter op, maar we hebben een brede groep die dit kan opvangen. We gaan niet zitten huilen, want we hebben een sterk team.”

Kroatië heeft één duel meer gespeeld dan Engeland en staat vier punten achter op de ploeg van Fabio Capello. Slechts bij een zege op Wembley kunnen de Kroaten zich nog rechtstreeks plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika: verliezen zij punten, dan moeten de Kroaten met Oekraïne uit gaan maken wie er tweede eindigt in de poule. “Dat het spannend wordt, staat buiten kijf”, merkte Bilic terecht op.

De Engelse pers is vooral benieuwd hoe de fans op Wembley Eduardo da Silva zullen onthalen. De spits van Arsenal is sinds enkele weken de meest besproken speler op de Engelse velden wegens zijn succesvolle schwalbe tegen Celtic, die hem een schorsing van twee wedstrijden opleverde. Bilic is niet bang dat eventuele fluitconcerten of spreekkoren Eduardo van de wijs zullen brengen. “Ik denk niet dat het zijn spel zal beinvloeden”, zei de bondscoach.
Bezig met laden …