voetbalzone

Kroatisch recordinternational Simic zet punt achter zijn carrière

Robert Smid11 aug 2010, 18:45
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2010, 18:45
Advertentie
/

Dario Simic heeft besloten zijn lopende carrière als profvoetballer per direct te beëindigen. De verdediger, die vooral bekend werd als speler in Italië en het nationale elftal van Kroatië, heeft laten weten het niet meer op te kunnen brengen om iedere dag nog bezig te zijn met voetballen. Hij heeft zijn huidige werkgever Dinamo Zagreb dan ook laten weten niet meer beschikbaar te zijn.

Na elf jaar buiten de Kroatische landsgrenzen te hebben gevoetbald besloot Simic in april weer terug te keren in eigen land. Na drie wedstrijden te hebben gespeeld is Simic nu tot de conclusie gekomen dat het geen zin meer heeft om verder te gaan. “Ik heb er lang over nagedacht, maar ik merk dat ik mijn oude niveau niet meer kan halen. Zo kan ik Dinamo Zagreb ook niet meer van dienst zijn”, aldus de Kroaat tegenover de officiële website van UEFA.

Simic begon zijn profcarrière in 1992, toen hij mocht debuteren voor Dinamo Zagreb. Na 150 optredens en vijf Kroatische titels zocht de verdediger in 1999 zijn heil in Italië. Via Internazionale en AC Milan, waarbij hij twee keer de Champions League wist te winnen, vertrok hij in 2008 naar AS Monaco. Hij speelde precies honderd interlands voor Kroatië; daarmee is hij recordinternational.

Bezig met laden …