voetbalzone

Kroatische bond wijst schuldige aan: ‘Overheid gaat passief om met probleem’

Robin Bruggeman18 jun 2016, 18:25
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2016, 18:25
Advertentie

De Kroatische voetbalbond (HNS) heeft zaterdag zijn excuses aangeboden voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Kroatië en Tsjechië op vrijdag. Fans gooiden aan het einde van de wedstrijd, toen de Kroaten met 2-1 voorstonden, vuurwerk op het veld, waarna de wedstrijd uiteindelijk zelfs even werd gestaakt.

/

“We willen onze excuses aanbieden voor het gedrag van deze hooligans”, leest de verklaring van de bond. “Deze geweldplegers zijn absoluut niet representatief voor de Kroatische fans, maar wij dragen daar in Kroatië wel allemaal de verantwoordelijkheid voor.” De HNS wijst ook met een beschuldigende vinger naar de Kroatische regering: “Onze regering gaat passief, inefficiënt en zonder leiderschap om met dit probleem. Dat moedigt deze hooligans alleen maar aan om door te gaan met hun activiteiten.”

Naast het gooien van vuurwerk ontstonden er ook enkele knokpartijen op de tribune. De UEFA heeft inmiddels laten weten dat het een onderzoek heeft ingesteld naar de ongeregeldheden, waarvan maandag de resultaten worden verwacht. De wedstrijd eindigde overigens in 2-2, nadat de Tsjechen in de slotfase nog een penalty kregen.

Bezig met laden …