Kroatische media lichten wél een dissonant uit bij het Nederlands elftal

Tom Rofekamp15 jun 2023, 08:14
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 08:14

Ook in Kroatië heeft men genoten van de halve finale van de Nations League tegen Nederland. Na een zinderend schouwspel van 120 minuten trokken de Vatreni uiteindelijk met 2-4 aan het langste eind. 24sata vond in Cody Gakpo een zondebok aan Nederlandse zijde. De nummer 9 van Oranje moet het ontgelden vanwege zijn negatieve hoofdrol bij de 1-1 van Kroatië.

Het ging woensdag vlak na rust mis bij Gakpo. De Liverpool-aanvaller nam de bal bij een 1-0 voorsprong niet goed aan rond de eigen zestien, waar Lukas Modric loerde op een kans. De ster van Kroatië pikte de bal vervolgens op, werd aan het shirt vastgehouden door Gakpo en versierde op die manier een strafschop. Andrej Kramaric verzilverde de pingel, waarmee hij zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

Het moment wordt breed uitgemeten door 24sata, dat in alle staten is door het bereiken van 'weer een finale'. "Wat een rollercoaster in Rotterdam. Een spektakel op het veld. Luka Modric was magisch op het middenveld, hij leerde de ongelukkig spelende Cody Gakpo een wijze les. Een meester als Luka wist hoe hij zichzelf moest positioneren en een naïeve Gakpo trapte erin", zo luiden de woorden van de Kroatische krant.

Net als in Nederland concluderen de Kroaten een terechte overwinning voor hun nationale ploeg. Ook Oranje komt echter eer toe, vindt Novi list. "Vanaf het begin van de tweede helft werd duidelijk dat Kroatië met veel meer energie speelde. In de eerste helft was Nederland de bovenliggende partij, maar in de verlenging waren de Kroaten dan weer een stuk beter dan de Nederlanders." Kroatië neemt het zondag in de finale van de Nations League op tegen Spanje of Italië. De verliezer van de andere halve finale staat zondag in De Grolsch Veste tegenover Oranje in de wedstrijd om de derde plaats.