voetbalzone

Kroatische PSV-plaaggeest AIK Solna dood aangetroffen in woning

Bart Kruyt02 mei 2013, 11:12
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2013, 11:12
Advertentie

De Zweedse voetbalwereld is geschokt door het bericht dat Ivan Turina is overleden. De Kroatische doelman van AIK Solna, die dit seizoen nog twee keer meedeed tegen PSV in de groepsfase van de Europa League, is donderdag dood aangetroffen in zijn appartement. Hij is overleden in zijn slaap: de politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf.

De 32-jarige Turina speelde sinds 2010 voor AIK en heeft een verleden met hart- en vaatziekten. De keeper speelde 65 competitiewedstrijden voor de club en laat een vrouw en twee dochters achter. De doodsoorzaak is nog niet bekend: dat moet na autopsie duidelijk worden.

Turina begon zijn loopbaan bij Dinamo Zagreb en kwam via Xanthi, Lokomotiva, Lech Poznán en opnieuw Dinamo bij AIK terecht. Voor de Nederlandse voetbalvolgers is hij (wellicht) geen onbekende: Turina stond twee keer in het doel tegen PSV in de groepsfase van de Europa League en was toen een heuse plaaggeest voor de Eindhovenaren. Uit pakte AIK een punt (1-1), terwijl er in eigen huis met 1-0 werd gewonnen.

Bezig met laden …