voetbalzone

Krol leidt Orlando Pirates naar eerste treble sinds 36 jaar

Bart Kruyt28 mei 2011, 17:25
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2011, 17:25
Advertentie

Ruud Krol kan niet meer stuk bij de supporters van Orlando Pirates. De oefenmeester veroverde vorige week al ten koste van het Ajax Cape Town van Foppe de Haan de Zuid-Afrikaanse landstitel en zaterdagmiddag legde Orlando Pirates ook beslag op de beker. Black Leopards werd met 3-1 verslagen, waardoor Krol en zijn mannen historie schreven met het winnen van de treble.

Naast de beker en de landstitel won Orlando Pirates aan het begin van dit seizoen ook de MTN8, een opwarmtoernooi voor de beste acht ploegen van Zuid-Afrika. De laatste keer dat een club de Zuid-Afrikaanse treble won was in 1992, toen Kaizer Chiefs er met drie prijzen vandoor ging. Orlando Pirates won in 1975 voor het laatst de drie Zuid-Afrikaanse hoofdprijzen.

In de bekerfinale kwam Orlando Pirates nog wel op achterstand, door een ongelukkig eigen doelpunt van Rooi Mahamutsa tien minuten na rust, maar in de laatste twintig minuten van het duel trok de ploeg van Krol toch aan het langste eind. Dankzij treffers van Isaac Chansa en twee van Thulasizwe Mbuyane kunnen Krol en zijn mannen met een goed gevoel op vakantie gaan.

Bezig met laden …