Krol slaagt niet in opzet en moet WK-ticket aan Kameroen laten

Matthijs van Laar17 nov 2013, 15:53
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2013, 15:53
/

Ruud Krol is er niet in geslaagd om Tunesië naar het WK in Brazilië te loodsen. de Nederlander werd in september aangesteld bij de Adelaars van Carthagho om het tweeluik met Kameroen tot een goed einde te brengen, maar slaagde niet in die missie. Na het ongelukkige 0-0 gelijkspel van vorige maand, bleken de Ontembare Leeuwen zondag met 4-1 te sterk. Samuel Eto'o en de zijnen verzekerden zich daarmee van een ticket voor de eindronde.

Het duel in Yaoundé vertoonde in de openingsfase opvallend veel gelijkenissen met de wedstrijd van oktober in Tunis, al was het nu niet Tunesië maar Kameroen dat de lakens uitdeelde. In tegenstelling tot de ploeg van Krol destijds, maakte het thuisland de gecreëerde kansen echter wél meteen te gelde. Binnen vijf minuten opende Pierre Webo de score, waarmee hij de aanzet gaf tot een stormachtig begin van het gastland. Na een halfuur spelen drukte Kameroen het krachtsverschil verder uit via Benjamin Moukandjo. Na een prachtige solo schoot de speler van AS Nancy laag raak.

Tunesië leek daarmee geslagen, maar herpakte zich na de rust wonderwel. Met een schitterende knal van afstand bracht Ahmed Akaichi de spanning weer helemaal terug en niet veel later leken de bezoekers recht te hebben op een strafschop. De handsbal van Benoît Assou-Ekotto werd echter genegeerd door de arbitrage. 25 minuten voor tijd boorde Jean Makoun alsnog alle laatste Tunesische hoop de grond in: met een rake kopbal zorgde hij voor de 3-1, waarmee het duel beslist was. In de slotfase tekende hij tevens voor de 4-1 eindstand. Eerder verzekerden Nigeria en Ivoorkust zich namens Afrika al van deelname aan het WK.