voetbalzone

Kroos kan lachen om enorme tv-blunder: ‘Wist dat ik de schuld zou krijgen’

Jordi Tomasowa24 dec 2022, 14:59
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2022, 14:59
Advertentie

Social media vormen anno 2022 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Toni Kroos zal vreemd hebben opgekeken toen hij op de Spaanse televisie een van de teleurstellingen van het WK in Qatar genoemd werd. De 106-voudig international van Duitsland zette in juli 2021 een punt achter zijn interlandcarrière. Toch werd zijn naam door de Spaanse journaliste Cristina Cubero tijdens een uitzending van het Spaanse praatprogramma el Chiringuito de Jugones genoemd in een rijtje WK-spelers die teleurstelden.

“Ik wist dat iemand mij de schuld zou geven”, reageert Kroos lachend op Twitter. Duitsland kende een uiterst desastreus WK en keerde na de groepsfase al huiswaarts. Het eerste groepsduel met Japan werd verrassend met 1-2 verloren. Een gelijkspel tegen Spanje en zege op Costa Rica bleek uiteindelijk niet voldoende voor die Mannschaft, aangezien Spanje eveneens verloor van Japan, dat daardoor groepswinnaar werd in Groep E. Spanje stootte als nummer twee door tot de knock-outfase van het mondiale eindtoernooi.

Bezig met laden …