voetbalzone

Krul blikt terug: 'Als ik geen bal pakte, stond ik toch aardig voor lul'

Bart Kruyt24 dec 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2014, 07:00
Advertentie

Dé wissel van 2014 kwam op naam van Louis van Gaal. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal zag de wedstrijd tussen Nederland en Costa Rica in een strafschoppenserie eindigen en stuurde Tim Krul de dug-out uit voor een warming-up. De keeper werd kort voor het verstrijken van de verlenging in het veld gebracht voor Jasper Cillessen.

voetbalzone

Krul bewees het gelijk van zijn trainers opvallende ingreep, door twee Costa Ricaanse strafschoppen te keren. "Ik zat op de bank en je hoopt dan dat je toch je bijdrage kunt leveren. Dat het dan zoiets wordt, dat kun je alleen maar hopen natuurlijk", blikt Krul in gesprek met de NOS terug op de penaltyserie waarmee hij naam maakte.

De goalie had pas kort voordat de selectie van het Nederlands elftal het hotel verliet van keeperstrainer Frans Hoek te horen gekregen dat de kans groot was dat hij gebruikt zou gaan worden als het op strafschoppen zou aankomen. Krul schrok daar niet van en dacht dat dit toch niet zou gaan gebeuren. Hij voorspelde dat Nederland Costa Rica al in de reguliere speeltijd zou verslaan.

"Maar toen de wedstrijd vorderde en we de paal en de lat raakten, begon het wel te kriebelen", lacht Krul. "Als ik geen bal pakte, stond ik daar toch aardig voor lul. De druk lag vol op die jongens, dat zag je ook in hun ogen. Het was een fantastische avond om mee te maken."

Bezig met laden …