voetbalzone

Krul helpt Arsenal met eigen doelpunt op weg naar simpele zege

Bart Kruyt27 okt 2010, 22:41
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 22:41
Advertentie

Arsène Wenger is benieuwd welke prijzen Arsenal dit seizoen allemaal kan winnen en blijft in ieder geval in de race voor de Carling Cup. De manager stapte voor de uitwedstrijd tegen Newcastle United af van zijn zogenaamde ‘Kids-policy’, liet diverse selectiespelers gewoon hun opwachting maken en zag zijn ploeg met 0-4 winnen. Theo Walcott maakte twee treffers; Nederlander Tim Krul maakte een eigen doelpunt. Daarmee hielp hij Arsenal kort voor rust in het zadel.

/

Krul speelde een ongelukkige rol in de nederlaag die Newcastle in eigen huis leed tegen Arsenal. De doelman stond opnieuw in de basis bij The Magpies en opende kort voor rust, uiteraard onbedoeld, de score. Nadat Alan Smith namens Newcastle de beste kans had gekregen en de lat had geraakt met een ziedend afstandsschot, kwam Arsenal gelukkig op voorsprong. Nicklas Bendtner werkte de bal in en zag zijn poging via Laurent Koscielny van de lijn gehaald worden door Ryan Taylor, maar hij kopte tegen de rug van Krul, die de bal vervolgens tergend langzaam over de doellijn zag rollen.

Kort voor rust was dit een bijzonder slecht moment voor Newcastle op achter te komen, maar de ploeg had in ieder geval de gehele tweede helft de tijd om iets terug te doen. Het was echter Arsenal dat het best de kleedkamer uitkwam voor het tweede bedrijf en via Walcott op 0-2 kwam. Een uittrap van Krul werd direct teruggekopt door Johan Djourou, waarna de in buitenspelpositie staande Bendtner de bal liet lopen en Walcott profiteerde. De defensie van Newcastle protesteerde, omdat Bendtner bij zijn weg terug een overtreding leek te maken op Mike Williamson. De treffer werd echter gewoon goedgekeurd.

Newcastle stond nu voor de zware missie om een 0-2 achterstand weg te poetsen en ging nog vol goede moed op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het kreeg eigenlijk maar één kans, die zeven minuten voor tijd werd gepakt door Wojciech Szczesny. Aan de overkant gooide Bendtner uit de tegenaanval die volgde het duel op slot: de Deen werd gevonden door Cesc Fàbregas, dribbelde naar binnen en draaide de bal in de verre hoek achter de kansloze Krul. De Nederlander kreeg in de slotfase ook nog een tweede treffer van Walcott om de oren.

Bezig met laden …