voetbalzone

Krul: ‘Ik was de enige die lachte, maar dat kwam door de medicijnen’

Erik van Dam26 okt 2013, 06:30
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2013, 06:30
Advertentie

Newcastle United eindigde vorig seizoen als zestiende en staat op dit moment tiende in de Premier League. The Magpies willen graag hoger finishen, zoals twee seizoenen geleden toen zij knap vijfde werden. Als er zondag uit bij Sunderland wordt gewonnen, zou dat een prettig begin zijn van een zware reeks wedstrijden tegen Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur. Maar boven alles is de ontmoeting met Sunderland een derby die gewonnen moet worden.

/

Tim Krul, die inmiddels alweer acht jaar op de loonlijst staat op St James’ Park, weet daar alles van. In de laatste editie van de Tyne-Wear derby ging zijn team hard onderuit op eigen veld. Het werd 0-3 voor Sunderland en Krul haalde zelf het slotsignaal niet, nadat hij een blessure opliep. Na bijna een uur spelen moest de Nederlandse doelman er vanaf met een ontwrichte schouder. Hij miste en passant de rest van het seizoen, met nog vijf wedstrijden voor de boeg.

Krul weet nog goed dat hij de verhitte strijd moest staken. “Ik ging naar het ziekenhuis en kreeg lachgas toegediend, dus ik was helemaal van de wereld”, zegt hij. “Het was waarschijnlijk ook de beste plaats om te zijn op dat moment. Ik was de enige persoon uit Newcastle die moest lachen, maar dat kwam door de medicijnen. Toen ik de blessure opliep had ik direct hevige pijn.”

/

“Maar het was de derby en ik wilde blijven staan. Ik probeerde mijn schouder er weer in te duwen op het veld, maar hij zat echt vast en de fysiotherapeut zei tegen me: nee, jij moet eruit. Geen schijn van kans. Na de wedstrijd hoorde ik dat we verloren hadden, dat was dubbel zo vervelend. Maar ik ben blij dat de nieuwe editie er zo snel is, dan kunnen we de zaken weer rechtzetten”, zegt Krul strijdbaar.

De vijfvoudig international doet het dit seizoen goed in de Engelse competitie. Zijn team staat weliswaar ‘maar’ tiende, maar Krul kan al drie clean sheets overleggen en is nauwelijks op fouten te betrappen geweest. In de Engelse pers zegt hij dat een goede prestatie in de derby tegen Sunderland zijn kansen wellicht vergroten om mee te mogen naar het WK 2014 in Brazilië. “Een derby kan je een momentum geven voor de rest van het seizoen”, legt Krul uit.

Hij voelt zich helemaal op zijn gemak bij zijn huidige club en lijkt niet bezig met andere verenigingen in Engeland of daarbuiten. “Dit is mijn tweede familie geworden”, zegt de 25-jarige keeper uit Den Haag, die werd opgeleid bij ADO. “Ik denk nog steeds dat Newcastle een van de grootste clubs in Engeland is. Helaas zijn we de laatste jaren op en neer gegaan, maar ik geniet er nog steeds van om voor 52.000 mensen te mogen spelen.”

Bezig met laden …