voetbalzone

‘Krul is mijn beste vriend, Van Persie en Van Wolfswinkel zijn er ook nog’

Erik van Dam17 jul 2013, 00:15
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2013, 00:15
Advertentie

Erik Pieters trainde vorige week maandag voor het eerst mee bij Stoke City en de acht dagen tot nu toe bij zijn nieuwe club zijn de verdediger goed bevallen. De linksachter maakte voor dik drieënhalf miljoen euro de overstap van PSV en tekende een contract voor vijf seizoenen in het Brittania Stadium. De competitie voor the Potters start over één maand met een uitwedstrijd tegen Liverpool en Pieters kijkt uit naar zijn debuut in de Premier League.

/

Pieters speelde zeven seizoenen in de Eredivisie en droomde naar eigen zeggen altijd al van een transfer naar Engeland. “As a boy droomde ik er al van om de kans te krijgen om in de Premier League te spelen. En om dat voor een club als Stoke te doen, is erg speciaal. Ik ben de club ongelooflijk dankbaar voor deze mogelijkheid. Om in een competitie te spelen waar elke club over topspelers beschikt, is een grote uitdaging”, zegt Pieters op de officiële website van Stoke.

Pieters komt in Engeland veel landgenoten tegen en voelt zich er mede hierdoor al thuis. “Ik heb hier veel vrienden en ik heb veel van hen gesproken, voordat ik voor Stoke tekende”, zegt de zeventienvoudig Oranje-international. “Tim Krul van Newcastle United is mijn beste vriend en dan zijn er ook nog Robin van Persie, Ricky van Wolfswinkel en drie of vier bij Swansea City. Ik heb zin om tegen die jongens te spelen, dat is erg uitdagend”, aldus Pieters.

Bezig met laden …