voetbalzone

Krul na wereldwedstrijd tegen Spurs in rijtje met Van Persie en Bergkamp

Bart Kruyt06 dec 2013, 11:05
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2013, 11:05
Advertentie

Tim Krul heeft zich in een illuster rijtje landgenoten geschaard. De doelman van Newcastle United werd gekozen tot speler van de maand november in de Premier League en is pas de zesde Nederlander die de prijs die bij deze uitverkiezing hoort in ontvangst mag nemen, zo vond Voetbal International uit. Krul is de eerste Nederlandse keeper die de award wint.

/

Vijftien keer eerder werd een Nederlander verkozen tot beste van de maand in de Premier League en Robin van Persie is met vijf uitverkiezingen de recordhouder. Dennis Bergkamp won de prijs vier keer, Ruud van Nistelrooij drie keer en Arjen Robben en Rafael van der Vaart een keer. Krul voegt zich nu dus bij dit gezelschap.

De keeper dankt zijn uitverkiezing voor een groot deel aan de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur, toen Krul geweldig speelde. De Nederlander verrichte liefst veertien reddingen: het hoogste aantal van dit seizoen. Krul is pas de achtste doelman sinds de oprichting van de Premier League in 1992 die speler van de maand werd: Mark Schwarzer was in februari 2010 de laatste.

Bezig met laden …