voetbalzone

Krul wil meer na debuut: ‘Ik hoop dat mijn kans bij Ajax snel komt’

Daniel Cabot Kerkdijk21 nov 2016, 22:32
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2016, 22:32
Advertentie
/

Tim Krul maakte maandagavond zijn officiële debuut voor Jong Ajax, in het Jupiler League-duel met Jong FC Utrecht (2-2). Het was voor de van Newcastle United gehuurde doelman meteen ook zijn eerste wedstrijd in het Nederlandse betaald voetbal. "Op je 28ste nog je debuut maken in de Jupiler League, het kan verkeren."

Krul maakte als tiener de overstap van ADO Den Haag naar Newcastle United en speelde daardoor nimmer een officiële wedstrijd in Nederland. Ajax huurde de doelman na het vertrek van Jasper Cillessen, ook al wist men dat de doelman aan het revalideren was van een knieblessure. "Het was een lang en zwaar jaar. Altijd weer in je eentje die gym in. Drie keer per dag", zo vertelde Krul tegen het Algemeen Dagblad.

Het duurde allemaal langer dan Krul zelf had gewild, maar hij is mentaal en lichamelijk klaar om te laten zien wat hij kan. "Achteraf ben ik blij dat de medische staf bij Ajax voorzichtig is geweest. Het is toch niet niets om na zo'n zware blessure weer te spelen.'' Het is nu aan Peter Bosz om te bepalen of André Onana het doel van Ajax moet blijven verdedigen. "Het seizoen is nog lang en we spelen nog op drie fronten, dus ik hoop dat mijn kans snel komt.'' Krul vertrouwt er op dat hij dit seizoen ook in Ajax 1 debuteert. Bovendien doet Onana in januari zeer waarschijnlijk mee aan de Afrika Cup.

Bezig met laden …