voetbalzone

‘Krul zal de komende tijd geen goede patiënt zijn, ik ken hem een beetje’

Erik van Dam12 okt 2015, 17:29
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2015, 17:29
Advertentie

Newcastle United kreeg afgelopen weekend te horen dat het seizoen al ten einde is voor Tim Krul. De doelman blesseerde zich zaterdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan en onderzoek wees vervolgens uit dat Krul een kruisband heeft gescheurd. Steve Harper, die zelf een rijke staat van dienst heeft bij Newcastle United, vindt het erg vervelend voor zijn oud-collega.

voetbalzone

Harper keepte tussen 1993 en 2013 in totaal 157 competitieduels voor the Magpies en moest uiteindelijk Krul voor laten gaan als nummer één. “Het is een hele, hele nare blessure”, vertelt de Engelsman aan Sky Sports. “Mensen zeggen wel eens dat een breuk nog beter is dan kruisbandblessures. Tim moet dit seizoen vergeten en zich richten op zichzelf: hij moet er weer bovenop zien te komen”, aldus Harper.

“Hij heeft recent al één of twee blessures gehad, hij zag er juist naar uit weer in topvorm te komen. Deze blessures is echt op een rotmoment gekomen”, sipt de voormalig concurrent van Krul. “Hij zal de komende tijd geen goede patiënt zijn, ik ken hem een beetje. Hij zal ijsberend en met een somber gezicht op het trainingsveld en in de medische ruimte staan... maar ik wens hem een goed en spoedig herstel toe”, aldus Harper.

De veertigjarige Engelsman heeft zijn eigen loopbaan nog niet beëindigd, maar zit al wel bijna een half jaar zonder club. Vorig seizoen keepte hij tien wedstrijden voor Hull City en nu houdt hij zijn conditie op peil bij Newcastle United. “Maar helaas is een comeback irrelevant, want ze hebben een groep van 25 jongens waar niets meer bij kan. Maar ik heb zat telefoontjes gehad hoor, in de zomer. Van allerlei zaakwaarnemers: dan weer hier, dan weer daar. Vorige week nog eentje uit Denemarken.”

Bezig met laden …