voetbalzone

Kruse krijgt na verliezen van 75.000 euro nog eens boete van 25.000 euro

Daniel Cabot Kerkdijk13 mrt 2016, 23:20
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 23:20
Advertentie
/

Max Kruse verdient bij VfL Wolfsburg circa zes miljoen euro bruto per jaar, maar ook een ton is voor de spits een hoop geld. Kruse kreeg zondagmiddag in een gesprek met directeur Klaus Allofs en trainer Dieter Hecking te horen dat de Duits international voor zijn reis naar Berlijn van een paar maanden geleden een boete van, naar verluidt, 25.000 euro krijgt.

Kruse was de afgelopen dagen onderwerp van gesprek in voetbalminnend Duitsland. De spits raakte in oktober 2015 een bedrag van liefst 75.000 euro in Berlijn kwijt, zo werd afgelopen week bekend. Eerst werd beweerd dat hij dat geld in een taxi was kwijtgeraakt en dat hij, als fervent pokerspeler, de World Series Poker in Berlijn wilde bezoeken. Nu blijkt dat Kruse in de ochtenduren in een Berlijns café is beroofd van zijn geld. De politie heeft al enige tijd geleden een onderzoek ingesteld.

“We hebben een gesprek onder zes ogen gehad; Max, de trainer en ik”, zo laat Allofs in gesprek met BILD weten. “Hij heeft een boete ontvangen. We hebben Max uitgelegd wat voor gedrag wij als club van hem verwachten. Ik hoop dat hij hiervan leert en dat hij zich anders gaat opstellen. Dat is ook onze taak, het begeleiden van spelers. Als voetballer kun je tegenwoordig niet meer zeggen dat alles buiten het veld of het trainingscomplex een privé-aangelegenheid is.”

Bezig met laden …