voetbalzone

Kruys: 'Ik verwijt Van Hanegem niets'

28 jul 2008, 08:07
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2008, 08:07
Advertentie
Zonder rancune trok Ricky Kruys deze week de deur van Stadion Galgenwaard achter zich dicht. De middenvelder van FC Utrecht rondde dit weekeinde zijn transfer naar Malmö FF af. Tot eind 2012 beproeft de voormalig jeugdinternational zijn geluk in Zweden, vooral omdat hij geen zin had om nog een seizoen als invalskracht te fungeren.

"Ik verwijt de trainer (Willem van Hanegem, red) niks, ben blij onder hem te hebben gewerkt, maar op de reservebank ontwikkelde ik me niet", vertelt Kruys in de maandageditie van De Telegraaf. "Het was tijd voor een nieuwe stap. Het komt niet vaak voor dat Nederlanders in Zweden gaan voetballen. Daarom ben ik eerst in Malmö gaan kijken. Ik was meteen onder de indruk van de stad, de club en de mensen.”

Kruys (23) debuteerde vier jaar geleden in de hoofdmacht van FC Utrecht, maar slaagde er nimmer in uit te groeien tot een vaste waarde in de basis. Vorig seizoen kwam hij onder Van Hanegem 21 competitieduels in actie, waarvan dertien als basisspeler.

De Olympische Spelen speelden een rol in Kruys’ beslissing de club uit de Domstad de rug toe te keren. "Van Nederland onder 14 tot Jong Oranje heb ik altijd in de vertegenwoordigende elftallen gespeeld. Als je dan niet mee mag naar Peking, moet je constateren dat je hebt stilgestaan. Nu kan ik twee dingen doen: bij de pakken neerzitten of alles op alles zetten om beter te worden.”

Trainer Roland Nilsson ziet in elk geval een belangrijke rol weggelegd voor zijn Nederlandse aanwinst, zo laat hij op de website van de subtopper weten. "Hij is constant in beweging. Hij heeft veel kwaliteiten die van belang zijn centraal op het middenveld. Ik ben benieuwd naar zijn ontwikkeling in Malmö."
Bezig met laden …