voetbalzone

Kuipers keurde discutabele treffer terecht goed: 'Een zuiver doelpunt'

Bart Kruyt10 jun 2012, 22:41
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2012, 22:41
Advertentie

Kroatië won zondagavond met 3-1 van Ierland en verdiende die overwinning zonder meer. Aan het tweede doelpunt van de Kroaten, gemaakt door Nikica Jelavic, hing echter een sterke lucht van buitenspel. Grensrechter Erwin Zeinstra hield zijn vlag echter omlaag, waardoor scheidsrechter Björn Kuipers het doelpunt goedkeurde. Een juiste beslissing, meent Mario van den Ende.

/

Een schot van Luka Modric werd gesmoord en op dat moment stond Jelavic overduidelijk buitenspel. "Dat klopt, maar er ontstaat daarna een nieuwe situatie", doceert voormalig scheidsrechter Mario van den Ende in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die Ier (Stephen Ward, red.) steekt zijn been uit geeft de bal een tikje. Dat is een bewuste actie van die speler. En dus staat de Kroatische spits daarna geen buitenspel meer."

Volgens Van der Ende was het een andere situatie geweest als Modric de bal hard tegen het been van een Ier had geschoten. "Dan was het wel buitenspel geweest, maar hier is sprake van een nieuwe spelsituatie", aldus Van den Ende. "Een zuiver doelpunt, in mijn optiek. Grensrechter Zeinstra heeft het goed gezien en Kuipers maakt de juiste beslissing."

Bekijk hier de samenvatting van Ierland - Kroatië:

Bezig met laden …