Kuipers stuurt klagende Bolat weg en ziet Genk ook van Standard winnen

Bart Kruyt17 okt 2010, 19:59
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 19:59

Racing Genk heeft ook een aanval van Standard Luik van zich afgeslagen. De nog ongeslagen koploper van de Belgische competitie kreeg zondagavond bezoek van de nummer vier van de ranglijst en won het tumultueuze thuisduel met 4-2, waardoor het zeven punten los is van achtervolger AA Gent. Jelle Vossen was weer eens de hoofdrolspeler bij Genk.

De spits nam niet alleen een treffer voor zijn rekening, maar had ook een assist in huis en was betrokken bij een incident waarbij Standard-doelman Sinan Bolat uit het veld werd gestuurd. Met de doelman nog in de ploeg kwam Genk al na één minuut spelen op voorsprong, toen Vossen Marvin Ogunjimi wegstuurde en hij de score opende. Genk bleef hierna de bovenliggende partij en kwam binnen het kwartier ook nog op 2-0, via João Carlos. Hij zette het puntje van zijn schoen tegen de bal en liet Bolat daarmee opnieuw kansloos.

Standard leek al vroeg in het duel kansloos te zijn, want de afgetreden landskampioen kreeg geen voet aan de grond tegen een oppermachtig Genk. Uit een individuele actie van Mehdi Carcela viel echter toch de aansluitingstreffer, waardoor de wedstrijd weer spannend werd. Een kwartier voor rust moest Standard echter met een man minder verder: Vossen kwam in aanraking met Bolat, waarna een opstootje volgde en de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers beide heren geel gaf.

Bolat bleef echter mopperen op de arbiter, die vervolgens nog een keer de gele kaart tevoorschijn toverde en de keeper van Standard naar de kant stuurde. Kristof Van Hout kwam in de ploeg en hij werd nog voor rust geklopt door Vossen, die de wedstrijd daarmee in het slot leek te gooien. Met tien tegen elf wist Standard echter nog terug te komen via een treffer van Mohamed Tchité. De jacht op de gelijkmaker werd geopend, maar zonder succes: Daniel Tözsér maakte er in extremis nog 4-2 van.