voetbalzone

'Kun wordt net als Messi en gaat iedere wedstrijd een of twee keer scoren'

Bart Kruyt03 jun 2012, 12:10
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2012, 12:10
Advertentie

Roberto Mancini heeft hoge verwachtingen van Sergio Agüero. Manchester City nam de aanvaller vorig jaar over van Atlético Madrid en de Argentijn had geen enkele moeite om zich aan te passen aan de nieuwe competitie, getuige de 23 doelpunten die hij in het afgelopen seizoen maakte. Volgens Mancini heeft Agüero zijn top nog niet bereikt en zullen er nog heel veel goals volgen.

/

De coach van City is ervan overtuigd dat el Kun net zo belangrijk kan worden voor zijn ploeg als Lionel Messi voor Barcelona. "Carlos Tévez zal niet veel beter meer worden, hij heeft zijn maximale potentie bereikt", meent Mancini. "Agüero kan daarentegen nog veel groeien. Op 23-jarige leeftijd (Agüero werd zaterdag 24 jaar oud, red.) slaagde hij er al in om in zijn eerste seizoen in Engeland 23 keer te scoren. Dat is echt heel bijzonder."

Mancini verwacht dan ook veel van Agüero, die met zijn doelpunt in de blessuretijd van het thuisduel met Queens Park Rangers zorgde voor de landstitel voor City. "Ik denk dat Kun net als Messi zal worden en iedere wedstrijd een of twee keer gaat scoren", legt de Italiaan de lat hoog. 35-voudig Argentijns international Agüero ligt nog tot medio 2016 vast bij Manchester City en heeft al aangegeven graag te willen blijven; ondanks de interesse van Real Madrid.

Bezig met laden …