voetbalzone

Kurto blijft na twee degradaties op rij tóch weer in de Eredivisie

Erik van Dam03 jun 2015, 09:49
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2015, 09:49
Advertentie

Filip Kurto gaat op voor een vierde seizoen op rij in de Eredivisie. De 23-jarige doelman heeft zich officieel verbonden aan Excelsior, zo maakt die club woensdag bekend via de clubwebsite. Kurto is transfervrij overgenomen van FC Dordrecht, waar hij het voorbije seizoen de eerste keus was tussen de palen. Eerder kwam de Poolse keeper twee seizoenen uit voor Roda JC.

voetbalzone

In zijn tweede jaar in Kerkrade degradeerde de club naar de Jupiler League, maar promovendus FC Dordrecht pikte hem dus op. De Schapenkoppen degradeerden eveneens, maar weer gaat Kurto zelf niet mee. Met een tweejarig contract op zak gaat hij aan de slag op Woudestein. Excelsior zocht naar een oplossing omdat Gino Coutinho en Jordy Deckers allebei vertrokken en Alessandro Damen geblesseerd is.

“Gezien zijn leeftijd is hij een behoorlijk ervaren doelman. Met Roda JC en FC Dordrecht heeft hij toch al drie seizoenen ervaring in de Eredivisie, maar hij is ook iemand die nog volop door kan groeien”, zegt Rob van Dijk over Kurto, die dus tot medio 2017 heeft getekend in Rotterdam. “Een doelman is vaak op zijn top als hij achter in de twintig is, dus wat dat betreft gaan wij er vanuit dat hij alleen maar beter kan worden. Hij is sowieso goed op de lijn, sterk in één tegen één situaties”, somt Van Dijk op.

Volgens de keeperstrainer weet Kurto als geen ander hoe het is om tegen degradatie te strijden: dat kan in het voordeel van Excelsior werken. De Rotterdammers handhaafden zich in de Eredivisie en hebben een keeper nodig die weet, wat er gevraagd wordt in de kelder van de competitie. Damen is sowieso nog tot de winterstop afwezig en met Kurto is er in elk geval vast één nieuwe keeper binnen. “Maar er zal er zeker nog één bij moeten komen. Daar zijn we druk mee bezig”, aldus Van Dijk.

Bezig met laden …