voetbalzone

Kuyt baalt: ‘Eén ging volledig door het lint, de ander kwam heel hoog in’

Daniel Cabot Kerkdijk26 mei 2015, 00:00
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2015, 00:00
Advertentie
voetbalzone

Fenerbahçe hoopte op de laatste speeldag nog kans te maken op de landstitel, maar de club van Dirk Kuyt kwam maandagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Basaksehir. Door de halve misstap mocht aartsrivaal Galatasaray na het laatste fluitsignaal de champagne ontkurken. Kuyt baalt van de manier waarop hij uit Istanbul moet vertrekken; zónder landstitel.

Fenerbahçe eindigde het duel met slechts zeven man. In de laatste minuten kregen Pierre Webó, Caner Erkin, Bruno Alves en Mehmet Topuz een rode kaart. Kuyt was het niet met alle prenten eens. “Twee van de rode kaarten waren onterecht. Een jongen stond op de doellijn en kreeg een bal tegen zijn schouder, maar de scheidsrechter vond dat er sprake was van hands en gaf rood”, blikte hij terug, in gesprek met Radio 1. “Een ander kreeg rood voor natrappen, maar achteraf bleek dat helemaal niet het geval te zijn.”

De rest van de rode kaarten vond Kuyt terecht. “Een jongen ging volledig door het lint vanwege de eerdere rode kaarten, terwijl de ander heel hoog kwam invliegen met zijn been.” Kuyt zal met een wrang gevoel uit Turkije vertrekken. Vanaf komend seizoen speelt hij weer in het tenue van Feyenoord. “Ik had hier met een titel willen afsluiten.”

Bezig met laden …