voetbalzone

Kuyt baalt van reservebank: 'Het is een domper dat ik niet speelde'

Bart Kruyt16 apr 2012, 08:40
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2012, 08:40
Advertentie

Liverpool bereikte zaterdag de finale van de FA Cup door Everton te verslaan, maar Dirk Kuyt had daar geen aandeel in. De Nederlander, die dit seizoen steeds minder aan spelen toekomt, moest op de bank beginnen en kwam zelfs niet aan een invalbeurt toe. "Toch voelt het door mijn doelpunt tegen Manchester United en andere wedstrijden die ik speelde ook wél als mijn finale”, aldus Kuyt.

/

De Katwijker gaf in gesprek met De Telegraaf wel toe dat de teleurstelling overheerst. "Ik ben trots dat ik na de Champions League-finale en de finale om de Carling Cup voor de derde keer met Liverpool in een eindstrijd sta", zegt de aanvaller. "Maar het is een domper dat ik niet speelde. Ik verwachtte in de basis te staan en als dat niet gebeurt, hoop je als eerste invaller binnen de lijnen te komen. Maar ook dat mocht niet zo zijn."

De 31-jarige Kuyt is bezig aan zijn zesde seizoen bij Liverpool en was in de eerste vijf jaar steeds zeker van een basisplaats, maar dit seizoen is dat anders. De aanvaller moet steeds vaker genoegen nemen met een plek op de bank en de kans is dan ook aanwezig dat Kuyt in de zomer vertrekt. Feyenoord wil de international graag terughalen naar Nederland, maar de vraag is of dat mogelijk is.

Bezig met laden …