Kuyt dankzij geweldige invalbeurt Emenike matchwinner voor Fenerbahçe

Bart Kruyt25 okt 2014, 19:55
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2014, 19:55

Fenerbahçe heeft zich hersteld van de 2-1 nederlaag die het vorige week leed tegen aartsrivaal Galatasaray. De regerend landskampioen maakte in de thuiswedstrijd tegen Gençlerbirligi niet veel indruk, maar won dankzij twee benutte strafschoppen wel: 2-1. Dirk Kuyt maakte kort voor tijd het winnende doelpunt en mocht daar Emmanuel Emenike voor bedanken.

De Nigeriaan moest zaterdag op de bank beginnen, maar werd kort na de gelijkmaker van Gençlerbirligi in het veld gebracht voor Moussa Sow. Emenike bewees direct na zijn entree zijn waarde voor de ploeg, toen hij het strafschopgebied in dribbelde en werd neergehaald door Ahmet Yilmaz Calik. De bal ging op de stip en vanaf elf meter kon Kuyt zijn eerste treffer van dit seizoen maken. Het bleek de winnende goal te zijn.

De penalty die Emenike kreeg was zonder twijfel verdiend, maar bij de eerste strafschop die Fenerbahçe mocht nemen stonden meer vraagtekens. Kort na rust rende Alper Potuk het zestienmetergebied in en hoewel hij werd vastgehouden, ging hij wel erg theatraal naar de grond. Desondanks werd er gefloten en Emre Belözoglu opende met een beheerste pingel de score.

Gençlerbirligi kwam tien minuten voor tijd nog langszij via Liviu Antal, maar door de benutte strafschop van Kuyt (Emre was toen al gewisseld) gingen de gasten toch met lege handen naar huis. Volgende week zondag speelt Fenerbahçe uit tegen koploper Besiktas, dat nu een punt meer heeft dan de landskampioen, maar nog wel een duel tegoed heeft. Besiktas speelt maandag uit bij Kayseri Erciyesspor.