voetbalzone

Kuyt en Heitinga klaar voor halve finale: 'De wedstrijd van het jaar'

Erik van Dam14 apr 2012, 07:15
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2012, 07:15
Advertentie
/

Dirk Kuyt en John Heitinga staan zaterdagmiddag tegenover elkaar voor de halve finale van de Engelse beker. Hun clubs, Liverpool en Everton, gaan op Wembley uitmaken wie als eerste de finale van de FA Cup bereikt. Beide Oranje-internationals speelden nog nooit in de eindstrijd van het fameuze bekertoernooi. “Nu we zo dichtbij zijn, willen we die beker winnen.”

In De Telegraaf laten beide spelers hun licht schijnen over de wedstrijd. Kuyt, die het langst van de twee actief is in de Engelse competitie, arriveerde in de zomer nadat Liverpool de beker won na strafschoppen tegen West Ham United. “In totaal zijn er 120.000 fans van beide clubs in Londen, met en zonder kaart”, weet de tot middenvelder ongeturnde aanvaller. “Ik kwam kaarten tekort”, voegt hij toe.

/

Kuyt hoopt dat hij speelt, ondanks dat hij al redelijk wat duels in de benen heeft. “Ik heb zaterdag gespeeld, dinsdag rust gehad en ga ervan uit dat ik start. Maar laat ik het zo zeggen: ik ben klaar om op welke positie dan ook te spelen. Ik heb eerder op Wembley gestaan: een geweldige ervaring”, laat hij zaterdag weten in de ochtendkrant. Everton haalde in het seizoen 2008/09 de finale al eens, een paar maanden voordat Heitinga aansloot bij the Toffees.

“Dit is voor ons de wedstrijd van het jaar”, zegt de verdediger, die de concurrent en stadsgenoot als favoriet ziet voor de overwinning. “Gelukkig is dit een duel op zich. Nu we zo dichtbij zijn, willen we die beker winnen.” Liverpool won zeven finales en verloor er zes in de geschiedenis. Everton speelde dertien keer de eindstrijd en won die vijfmaal: acht keer werd verloren.

Bezig met laden …