voetbalzone

Kuyt: 'Het is een legende, het is heel heftig dat hij er niet meer is'

Daniel Cabot Kerkdijk30 jul 2016, 09:45
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2016, 09:45
Advertentie

PSV en Feyenoord staan zondag tegenover elkaar, in het kader van de Johan Cruijff Schaal. Het wordt de eerste trofee zónder de enkele maanden geleden overleden oud-aanvaller. Het was voor Dirk Kuyt vrijdag dan ook een vreemde gewaarwording toen hij in de beeldentuin van de KNVB naast het beeld van Cruijff moest staan.

/

Kuyt heeft het gevoel dat Cruijff er nog altijd is. "Omdat hij een legende is en legendes zijn feitelijk onsterfelijk. Op een moment als vandaag word je er weer mee geconfronteerd . Het is heel heftig dat hij er niet meer is." Cruijff was in de afgelopen jaren altijd lovend over de prestaties van Kuyt als Oranje-international en dat zal de aanvaller van Feyenoord nooit meer vergeten.

"De dingen die hij over mij heeft gezegd waren zo mooi. Daarmee heeft hij me toen ook geraakt. Ik heb die woorden thuis bewaard." Cruijff noemde Kuyt een persoonlijkheid die elk elftal kan gebruiken en gaf aan dat Robin van Persie en Arjen Robben alleen voor Oranje konden schitteren als de Katwijker op het veld stond. "Normaal boeit het me niet zo wat mensen allemaal over me roepen, goed of slecht. In dit geval was het Cruijff."

Bezig met laden …