voetbalzone

Kuyt: ‘Ik denk dat hij een uitstekende trainer wordt’

Gijs Freriks27 nov 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2016, 07:15
Advertentie

Steven Gerrard maakte donderdag bekend een punt achter zijn carrière te hebben gezet. De oud-middenvelder wil zich richten op een trainerscarrière en Dirk Kuyt is ervan overtuigd dat de 36-jarige Engelsman zich ook aan de zijlijn zal onderscheiden, zo vertelt de aanvaller aan de Daily Mail.

/

“Het is een big thing om manager te worden, maar ik denk dat hij er goed in zal zijn. Ik denk niet dat hij het om het geld hoeft te doen, maar hij houdt gewoon te veel van het spelletje. Hij is altijd betrokken geweest bij de voetballerij. Hij keek altijd Champions League-wedstrijden en wist zelfs heel veel van het Nederlandse voetbal. Hij was erg geïnteresseerd. Ik denk dat hij een uitstekende trainer wordt”, aldus de 36-jarige Kuyt.

“Ik ben van dezelfde leeftijd, maar ik geniet nog altijd van het spelletje. Gerrard is een Liverpool-legende en sloot zijn carrière daar achttien maanden geleden af, dus ik denk dat dit misschien wel het juiste moment voor hem is om te stoppen. Hij heeft alles bereikt in het voetbal en heeft enorm veel voor het spel en Liverpool betekend. Hij kan trots zijn”, gaat de 105-voudig international van Oranje verder.

“Gerrard is de beste speler met wie ik heb gespeeld. Ik heb met veel goede spitsen gespeeld als Luis Suárez, Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben, maar hij was de middenvelder die alles had. Een geweldige tackle, een geweldige pass, een koning wat betreft standaardsituaties én hij scoorde ook nog eens heel veel als middenvelder. Maar hij was ook een geweldige persoonlijkheid en een geweldige aanvoerder voor Liverpool”, besluit Kuyt.

Bezig met laden …