voetbalzone

Kuyt: ‘Ik zei het al rond de afscheidswedstrijd van Gerrard’

Erik van Dam17 mrt 2016, 08:56
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2016, 08:56
Advertentie

Dirk Kuyt groeide tussen 2006 en 2012 uit tot een held bij Liverpool, waar de fans hem in de armen sloten om zijn noeste arbeid en welkome doelpunten. Hij werd met een staande ovatie uitgezwaaid naar Fenerbahçe en is nog steeds geliefd. Andersom houdt Kuyt ook nog altijd goed in de gaten hoe Liverpool het er vanaf af brengt in de Premier League en in Europa. Hij duimt dat the Reds donderdagavond Manchester United uitschakelen en doorgaan in de Europa League.

/

“Ik heb nog steeds contact met een aantal jongens van Liverpool”, laat de 35-jarige Kuyt weten in een interview met de Liverpool Echo. “Ik heb ook nog steeds twee huizen in Liverpool, die ik verhuur, dus er zijn nog wel contacten. Ik volg Liverpool ook nog en ben en blijf fan. De wedstrijd van vanavond is immens, dit zijn de mooie wedstrijden op de Europese avonden. Ik heb al veel heen en weer ge-sms’t met vrienden uit Liverpool.”

“Er zijn inderdaad niet veel jongens meer over uit mijn tijd, er is veel veranderd. Maar Lucas, Martin Skrtel en nog een paar spelers zitten er nog. Ik zei het al toen Steven Gerrard vorig seizoen zijn testimonial speelde: er is echt veel veranderd sinds ik ben weggegaan. Het was wel mooi om weer terug te zijn voor die wedstrijd. Het blijft toch een hele speciale plek voor mij”, zegt Kuyt dankbaar in de regionale krant.

/

Kuyt drukt iedereen binnen en rondom Liverpool op het hart om intens te genieten van de ontmoeting van donderdag met Manchester United. “De Europese avonden met Liverpool waren de mooiste die ik heb gekend, zeker op Anfield. Ik bewaar daar hele goede herinneringen aan. Het is wel gek: normaliter worden de derby’s tegen United of Everton om drie uur ’s middags gespeeld of om één uur, maar nu is het een avondduel en een Europese wedstrijd. Dat maakt de sfeer nog fraaier.”

“Vorige week heb ik de thuiswedstrijd op Anfield thuis gekeken en ik voelde sfeer gewoon door de televisie heen. Het was jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar het zag er prachtig uit”, zegt Kuyt complimenteus. “Hopelijk zal dat vanavond niet anders zijn.”

Bezig met laden …