voetbalzone

‘Kuyt is weer linksback, Blind pakt positie van weggevallen De Jong over’

Erik van Dam05 jul 2014, 00:28
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2014, 00:28
Advertentie

Nederland speelt zaterdagavond zijn vijfde wedstrijd op het WK 2014. Na overwinningen op Spanje (1-5), Australië (2-3), Chili (2-0) en Mexico (2-1) gaat Oranje nu de strijd aan met de grootste verrassing tussen de acht kwartfinalisten: Costa Rica. Louis van Gaal heeft in aanloop naar het duel moeten puzzelen, maar lijkt er uit.

voetbalzone

De bondscoach kan geen beroep doen op Nigel de Jong, die door een scheurtje in zijn lies aan de kant is komen te staan. Afgaande op de training van vrijdag ziet het ernaar uit dat Daley Blind zijn positie over zal nemen tegen de Costa Ricanen. Links achterin komt Dirk Kuyt dan weer te staan, net zoals Van Gaal al deed tegen Mexico.

Het centrum van Nederland zal achterin bestaan uit Ron Vlaar, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Wie rechts achterin start is nog een vraagteken: Van Gaal wilde vrijdag niet zeggen of hij weer kiest voor Paul Verhaegh, of toch terugvalt op Daryl Janmaat. Op het middenveld starten naast Blind ook Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder, terwijl topscorers Robin van Persie en Arjen Robben de aanval vormen.

Bezig met laden …