voetbalzone

Kuyt: ‘Kwam naar Anfield om prijzen te pakken, dit is heel erg speciaal’

Peter Nusselder26 feb 2012, 19:45
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2012, 19:45
Advertentie

Zes jaar lang won Liverpool geen enkele noemenswaardige prijs, maar zondag versloeg de ploeg van Dirk Kuyt in de finale om de Carling Cup na strafschoppen Cardiff City. De Nederlander kwam als invaller in het veld, maakte een belangrijk doelpunt en kon na afloop van het duel zijn geluk niet op.

/

Nadat de wedstrijd tussen the Reds en Cardiff na negentig minuten nog geen winnaar had opgeleverd, kwam Kuyt in de verlenging binnen de lijnen. Al snel scoorde hij, maar in de slotfase kwamen de Welshmen alsnog terug tot 2-2. Liverpool nam de penalty’s vervolgens beter. “Het is ongelooflijk”, keek de Oranje-international terug met Sky Sports. “Ik voel me erg trots.”

“Dat ik er pas in kwam toen er nog maar een kwartier was te spelen was wel een teleurstelling voor me, maar daar moet je mee om kunnen gaan, want het gaat om het winnen van deze trofee. Cardiff scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker, maar we zijn erin blijven geloven. Ik ben naar Anfield gekomen om prijzen te pakken en dat dit nu eindelijk voor het eerst gelukt is, is heel erg speciaal.”


Bezig met laden …