Kuyt met assist en goal belangrijk voor nieuwe koploper Fenerbahçe

Gijs Freriks12 dec 2014, 19:53
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2014, 19:53

Fenerbahçe staat in ieder geval één nacht bovenaan in de Süper Lig. De regerend kampioen won vrijdagavond in eigen huis met 4-1 van laagvlieger Sivasspor en heeft nu één punt meer dan Besiktas en twee punten meer dan Galatasaray. Dirk Kuyt pikte ook zijn doelpunt mee; hij staat nu op drie competitietreffers, dit seizoen.

Het team van Ismail Kartal speelde een uitstekende eerste helft en kwam al na drie minuten op voorsprong, toen verdediger Bekir Irtegun in tweede instantie raak kon schieten. Bij die goal leken er overigens wel drie, vier spelers van Fenerbahçe buitenspel te staan, maar scheidsrechter Mahmut Coskun keurde de treffer goed. De Gele Kanaries verloren in februari 2013 overigens hun laatste competitiewedstrijd in het eigen Sükrü Saraçoglu Stadion, nota bene van Sivasspor. De bezoekers van Roberto Carlos konden dit keer echter niet stunten, al kregen zij na dertien minuten wel weer goede hoop op een positief resultaat.

Aatif Chahechouhe omspeelde namelijk doelman Volkan Demirel, die veel te ver uit zijn doel was gekomen, en maakte er 1-1 van. Kuyt schoot zijn elftal vervolgens te hulp, want hij leverde de assist voor de 2-1 van Moussa Sow (intikker) en maakte er zes minuten voor rust zelf 3-1 van, door na een vrije trap van dichtbij binnen te prikken. Na rust had Fenerbahçe ook niet veel meer te duchten van Sivasspor, hoewel Chahechouhe nog wel twee mogelijkheden kreeg. Halverwege de tweede helft liep de club uit Aziatisch Istanbul uit naar een 4-1 voorsprong: Sow kon een rebound in het lege doel schuiven. Dat was direct de eindstand.