voetbalzone

Kuyt: ‘Onze fans schoten van buiten het stadion vuurpijlen op het veld’

Peter Nusselder04 apr 2013, 09:28
Laatst bijgewerkt: 04 apr 2013, 09:28
Advertentie

Dirk Kuyt hoopt zich donderdag met Fenerbahçe een goede uitgangspositie te verschaffen in de eerste van twee duels met Lazio, in de kwartfinale van de Europa League. De return in Rome zal over een week gespeeld worden zonder publiek, vanwege een straf die de Italianen van de UEFA hebben gekregen. Kuyt speelde de afgelopen twee Europese rondes ook al een wedstrijd in een leeg stadion.

/

De Nederlandse aanvaller van Fener begint er dan ook al aan te wennen om voor lege tribunes te voetballen. Opmerkelijk genoeg heeft ook opponent Lazio ervaring met de bijzondere omstandigheden; in de achtste finale mochten de supporters van i Biancocelesti ook al niet naar binnen, maar schakelden de Italiaanse ploeg wel VfB Stuttgart uit.

Kuyt hoopt dat er donderdag in Istanbul niets vreemds gebeurt, al weet dat hij ook dat zelfs spelen in een leeg stadion niet garandeert dat het rustig blijft op en rond het veld. “Onze fans schoten van buiten het stadion vuurpijlen op het veld”, vertelt de Oranje-international aan het Algemeen Dagblad. “Dan praat je over een afstand van een paar honderd meter. Dat kostte ons meteen een volgende wedstrijd zonder publiek. Wat kun je als club doen om zoiets te voorkomen?”

Bezig met laden …