voetbalzone

Kuyt scoort maar Amrabat wint strijd om Turkse Süper Kupa

Bart Kruyt12 aug 2012, 22:07
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2012, 22:07
Advertentie

Nordin Amrabat had zich geen beter begin van zijn avontuur bij Galatasaray kunnen wensen. De aanvaller werd deze zomer overgenomen van Kayserispor en maakte zondagavond als invaller zijn debuut in de strijd om de Turkse Süper Kupa. Ondanks een rode kaart voor Engin Baytar won Galatasaray met 3-2 van aartsrivaal Fenerbahçe, waar Dirk Kuyt nog trefzeker was.

De Katwijker was in tegenstelling tot Amrabat in de basis begonnen en kreeg direct te zien wat hij in Turkije mag verwachten. De strijd om de eerste prijs van dit seizoen was hectisch en de wedstrijd moest ook even stilgelegd worden, nadat er vuurwerk op het veld was gekomen. Kuyt was verantwoordelijk voor de 2-2, nadat Umut Bulut (2x) en Alex ook al hadden gescoord.

Na de goal van Kuyt waren er hevige protesten van de Galatasaray-spelers en Engin werd zelfs naar de kant gestuurd wegens zijn commentaar op de leiding. Amrabat kwam in de ploeg voor Johan Elmander en met tien tegen elf trok Galatasaray uiteindelijk toch aan het langste eind, door een benutte strafschop van Selcuk Inan in de slotfase van de wedstrijd.

Bezig met laden …