voetbalzone

Kuyt: ‘Van Gaal is echt fantastisch, hij is op alles voorbereid’

Thijs Post07 jul 2014, 13:30
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2014, 13:30
Advertentie

Het vertrouwen bij de spelers van het Nederlands elftal is torenhoog. Oranje bereikte de halve finale van het WK door na strafschoppen te winnen van Costa Rica en niet voor het eerst stond een meesterzet van Louis van Gaal aan de basis van de zege. Van Gaal bracht Tim Krul het veld in om de strafschoppenserie te keepen en Krul groeide uit tot de held van de natie. Dirk Kuyt, die zich in de basis van Oranje heeft geknokt, is niet bang voor de Zuid-Amerikanen.

voetbalzone

“We zijn enorm fit en ook in het hoofd is dat het geval”, begint Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Dit team heeft veel kwaliteit. Dat gaan we hopelijk ook tegen de Argentijnen laten zien. De winst tegen Costa Rica geeft weer volop vertrouwen. Van Gaal is echt fantastisch, van de eerste tot de laatste seconde is hij op alles voorbereid. Dat zal ook woensdag zo zijn.”

Kuyt laat weten dat hij tegen Costa Rica altijd geloof heeft gehad in een goede afloop. “Ik heb zelf eigenlijk geen seconde aan uitschakeling gedacht. Nooit”, zegt de man die het WK begon als wisselspeler, maar tegen Costa Rica in de basis startte als rechtsback.

Bezig met laden …